Bliv kontaktet

Har du brug for hjælp? Så ringer vi dig op


  IT-Sikkerhed

  IT-sikkerhed

  IT-sikkerhed er en vigtig del af enhver virksomheds infrastruktur. En post, som tit kan blive overset i en travl hverdag, hvor der er fokus på at løse andre arbejdsopgaver. Men er uheldet ude, hvor uvedkommende får tilnægtet sig adgang til følsomme oplysninger og anden data i din virksomhed, så kan det have alvorlige konsekvenser.

  Hos Mariendal IT kan vi hjælpe dig med at overskue din virksomheds IT-sikkerhedsniveau samt implementere en optimal databeskyttelse, hvilket minimerer de stigende risici for cybercrime.

  Virksomheders IT-sikkerhed skal altid vurderes ud fra, hvad der gerne skal beskyttes. Ikke alle virksomheder har brug for samme mængde beskyttelse, idet det kan være forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvilken og hvor meget data de har liggende. De fleste virksomheder har dog data liggende elektronisk, som ville være kritisk for dem at miste.

  Kravene til en virksomheds IT-sikkerhed bør være i fornuftig balance med de resultater, man ønsker at opnå. Derfor bør I vurdere hvilke data, der skal beskyttes, hvad de er værd - og hvordan opgradering og implementering af sikkerheden vil påvirke virksomhedens daglige brugere. Ligger behovet udover infrastruktur og systembaseret IT-sikkerhed fx hvis det drejer sig om beslutninger på det strategiske og/eller ledelsesmæssige niveau, har vi en række dygtige samarbejdspartnere til rådighed, som vi i stedet kan henvise til.

  Tag kontakt til Mariendal IT, hvor vi gerne rådgiver dig i, hvordan du skal gribe din datasikkerhed an. Efterfølgende hjælper vi også gerne med implementeringen af en optimal databeskyttelse i din virksomhed..  

  it salg
  • Claus Dissing Andersen
  • Key Account Manager

  Kontakt os   De tre vigtigste komponenter inden for online databeskyttelse

   Når vi snakker om pc sikkerhed og online databeskyttelse er der især tre grundlæggende elementer, som man ikke kan komme udenom. Har du både et antivirusprogram, en firewall og benytter et VPN netværk er du sikret den mest optimale online databeskyttelse.

   Antivirus software

   Et godt sted at starte, når det kommer til internet sikkerhed er antivirus software. De fleste kender nok allerede til antivirusprogrammer, og har det sikkert også allerede installeret på deres private pc. Men der er desværre også rigtig mange, som mener, at det er unødvendigt med antivirus, fordi de er “forsigtige”, og det desuden også kun er for uansvarlige og ufornuftige brugere.

   Dette passer ikke.

   Det er altid en fordel at have antivirus installeret på din virksomheds computere - og det er ligegyldigt om du har 3 medarbejdere eller 100. Selvom mange tror, at en pc kun kan blive inficeret ved at downloade mistænkelige filer, eller besøge de forkerte hjemmesider, så kan man faktisk også blive inficeret ved at besøge hjemmesider man har tillid til. IT-kriminalitet er nemlig i dag så omfattende, at der ikke er nogen garanti for, at selv de mest forsigtige brugere ikke er udsat.

   Er skaden allerede sket, og du bliver inficeret med malware på din computer, så kan det have store konsekvenser. De forskellige vira, som bliver installeret på din computer - det kan være trojanske heste, keyloggers eller anden form for computervirus - benyttes til at indsamle data, som senere kan bruges imod dig. Det kan være finansielle oplysninger om virksomheden eller personlige oplysninger om dine medarbejdere, som udnyttes til at foretage handlinger på vegne af dig - fx lave online køb eller inddrive løn.

   Firewall beskyttelse

   Til forskel fra antivirusprogram, som beskytter dine it-systemer mod vira og malware, så beskytter firewall mod, at fremmede får adgang til dine systemer via dit netværk. Ligesom du skal have et program, der stopper indtrængen af forskellige vira til dit system, så skal du selvfølgelig også have et program, som forhindrer uønskede indtrængere.

   Det hedder en firewall.

   Har du en firewall installeret, som løbende bliver opdateret og konfigureret til din virksomheds behov, så vil det stoppe de fleste indbrudsforsøg. En firewall kan dog ikke lukke helt af, idet man bliver nødt til at åbne for visse typer trafik, så du kan bruge internettet. Det er hackere godt klar over, hvilket er derfor en firewall beskyttelse skal installeres i kombination med et antivirusprogram, så man kan nå at stoppe truslen, hvis den alligevel trænger igennem.

   VPN beskyttelse

   VPN beskyttelse er nok den vigtigste af de tre komponenter inden for databeskyttelse. Hvis du fx ikke har installeret et antivirusprogram eller en firewall, og du bliver inficeret med vira, vil det selvfølgelig koste din virksomhed noget tid og måske nogle penge. Men får du din identitet stjålet kan det nemt koste dig tusindvis af kroner, samt flere år at genoprette og beskytte din identitet igen.

   Dette forhindrer en VPN beskyttelse.

   VPN står for Virtual Private Network og er en krypteret forbindelse mellem bruger og internet. Uden en VPN forbindelse har eventuelle hackere mulighed for at opsnappe og spore data, som brugeren udveksler over internettet. Har du en VPN forbindelse gør du din internetforbindelse usynlig, således den ikke kan blive overvåget af andre.

   VPN er en software, der fungerer på den måde, at den sikrer data på internettet ved at bygge en slags krypteret “tunnel”. Når du er på internettet vil den data du bruger passere gennem tunnelen, som vil beskytte dine data fra at blive opsnappet af uvedkommende. VPN fungerer derfor som mellemled mellem bruger og internettet. Ligeledes skjuler VPN også brugerens IP adresse, således du kan begive dig rundt på internettet under en kunstig geografisk placering og dermed være usynlig.

   Undgå phishing

   Med både et antivirusprogram, en firewall og en VPN forbindelse har du gjort alt i din virksomheds infrastruktur for at undgå huller i din sikkerhed. Men det betyder dog ikke, at du bare kan læne dig tilbage og gøre hvad du har lyst til. Du skal stadig være forsigtig med, hvordan du begiver dig rundt på internettet, hvilke sider du besøger og hvilke links du trykker på.

   Phishing er en udbredt metode inden for netsvindel, og medarbejdere i virksomheder indgår i den største risikogruppe. Metoden går ud på, at lokke personfølsomme oplysninger fra brugeren, hvor formålet er at få fat i personlige oplysninger, herunder navn, adresse, passwords, email samt kreditkort oplysninger, så de kan stjæle penge fra dig.

   Phishing foregår typisk ved, at der bliver sendt en email til dig, hvori der er et link du bedes trykke på. Linket sender dig typisk direkte til en hjemmeside, som ser autentisk ud, hvor du bliver bedt om at indtaste nogle oplysninger. Så snart du har trykket ‘ok’ sender du dine oplysninger videre til hackerne. Det kan også bare være en email, forklædt som en LinkedIn anmodning fra chefen, hvor du tillader adgang til dine oplysninger ved at trykke på linket.

   E-mailene ser altid meget reelle ud, hvorfor det godt kan være svært at gennemskue om mailen er falsk. Det vigtigste for virksomheder er derfor at lære deres medarbejdere at være varsomme overfor det, der popper ind i deres mailboks. Er det en email, du ikke forventer, så tænk dig grundigt om, før du trykker på et link. Er du i tvivl og gerne vil have hjælp til phishing, så tag fat i en medarbejder, inden du foretager dig andet.

   linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram